Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
mindigtesok

Ne akarj megfelelni, felesleges!

Fecsegőposzáta · 10 hónapja
Jó pár napja nem volt időm ápolgatni a blogomat. Most jutott egy órácska időm arra, hogy írjak pár sort a hetek történéseiről. Úgy érzem, kiegyensúlyozott vagyok. Megtanultam, hogyan kell úgy viselkedni, hogy nem érdekelnek a felesleges dolgok és emberek. Rájöttem, hogy az egészségemtől nincs fontosabb. Felerősödött bennem, hogy mennyire hálás vagyok azért, hogy élhetek. Mindig van rosszabb, nincs idő szomorkodni. Így fogom fel én is. Talán, tehetek az ellen, ami kialakult. Javíthatok rajta, ahogy a közérzetemen is. Szelektálhatok; nem csak az ételeket, hanem az embereket is. Kezd unalmassá válni, hogy mindenki másnak mondja, mennyire eltűntem a hétköznapokból. Nem tűntem el, csak lettek fontosabb dolgok és tervek. Megváltozott a szemléletem és már nem zavar, ha nem vagyok társasági ember.. Nincs erőm keresni azokat, akiknek az összes életcéljuk az maradt, hogy isznak, céltalanul dolgoznak, nulla elképzeléssel és ugyanazt élik meg majdnem minden egyes nap, beleroskadva az unalomba, a bulikba. Elkeseredve és megjátszva a boldogságot pár barom kép miatt. Legyünk őszinték önmagunkkal. Hányszor érzitek magatokat magányosnak éjjelente? Csak akkor viselkedj más bőrébe bújva, ha nincs szemelyiseged; amit kétlek. Sose játszd el a partiállatot, ha csak azért mész bulizni, mert félsz a magánytól. Erre vannak jobb módszerek is.  De csak akkor igyál alkoholt is, ha ízlik. Ne fékezd gyümölcslével, csak azért, hogy berúgj. Pazarlás és időpocsékolás. Végre én is megéreztem, hogy mindennek istenifinom ízvilága van. 

De a legfontosabb: Ne mutasd, hogy boldog vagy a párkapcsolatban, ha mindenkit belevontok és tömegesen élitek meg két ember kapcsolatát. Szállj ki minél előbb. Ne provokálódjatok, mert rájöttem, ha védeni akarom a legfontosabbakat, akkor elég kinyitnom a számat az igazságról. Várjuk együtt a nyarat! Én szívesen leszek őszinte utoljára veletek. Ne bánj semmit sem, főleg ne tarts másoktól. Kezdj mindent tiszta lappal, és akkor nem érhet semmiféle meglepetés. 

Itt vagyok én is. Ragyogok. Egy nehéz időszakot érezhetek a lábaimban. Nem minden úgy alakult, ahogy terveztem. Ki örül, ha egészségügyi problémái lesznek huszonöt évesen. Nehezen viseltem el, hogy az emberek ennyire önzőek, nem látnak túl önmagukon és az apró problémáikon. Hálás vagyok a családomnak és a barátaimnak, akik teljes szívvel támogatnak. Imádom, hogy újra fontossá váltak azok az emberek az életemben, akik mindig is azok voltak. Csak... az önmagunk hibája és mások befolyásolása miatt hagytuk veszni az egészet, de az igaz barátságok képesek leküzdeni az efféle “behatásokat”. Mert őket másokkal ellentétben, minden érdekel, ami velem kapcsolatos. A jegyeim, a sulim, a munkahelyem, az egészségem, a könnyeim, a boldogságom, a vidámságom, a betegségem, a hangulatingadozásaim. Erről szólnak a barátságok. Az igazi odaadásról, hogy az ölelések már sokkal erősebbek, stabilabbak. 

Nem számít semmi más, csak az út, amit te választasz magadnak. Én választottam. Nem akarok tovább sem társasági fő ember lenni, sem partiállat, sem egy probléma-szemeteskuka. Ennek vége. Már csak az a lány leszek, aki a jelenlegi állások szerint, csak azoknak adja magát egészként, akiknek eddig is érdemes volt. Az a lány leszek, aki a karrierjét végre boldogan építi, mert van értelme. Az a lány leszek, akinek fontosabb a családja és a barátai mint egy buli, egy szülinap vagy bármilyen kirándulás. Az a lány lettem, aki csak boldog szeretne lenni, kellően önző és céltudatos. A sikereimben a családommal és a barátaimmal osztozkodva. 

U.i.: a Fb Messengert úgy használom; mint a felnőttek. Ha nem írok vissza, csak később, nem a te hibád, de nem is az enyém. Valószínűleg dolgom van és semmi esélyem visszapötyögni. Nem kell halálra sértődni csak azért, mert a 21. században ez a normális ... emeld fel a telefonod és hívj fel! Hamarabb visszahívlak, mint visszaírok (ha nem toplistás, akkor az tényleg gáz...). Ne vegyünk mindent ennyire kézzel foghatónak: attól, hogy zöld még lehet, hogy elérhetetlen épp. 

Szép réteshúzós napot kívánok! Este 6 órától mindenkit várunk a sátorhoz, egyetek nagyokat és finomakat! ????????
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Fecsegőposzáta · 10 hónapja
Köszönöm szépen az őszinte hozzászólást! Az ember màr csak ilyen.., és remélem igazad lesz, hogy tényleg a jó utat taposom. :) ????
Fagyott mosoly · 10 hónapja
Fecsegő, gratulálok az ébredéshez! Azt hiszem innen kezdődik az, hogy felnőtt lettél. Tudsz priorálni, érvelni, értékelni és átértékelni. Ez jó út! :)